Mesajul unui maghiar din România după scandalul hipermarket-ului din Odorheiul Secuiesc, ce a spus despre români i-a lăsat mască până și pe maghiari: ,,Eu propun să îi…”

Szilvassy Valeriu este maghiarul din România al cărui mesaj s-a remarcat în presa românească din ultimele zile. El a postat pe pagina personală de Facebook un mesaj adresat etnicilor maghiari din România, în urma incidentului pentrecut în hipermarket-ul din Odorheiul Secuiesc. O țară întreagă a fost indignată că un român nu a fost servit în propria țară fiindcă nu vorbea limba maghiară. 

Iată ce a scris Szilvassy Valeriu:

,,Dragi cetățeni Români de Etnie Maghiară. Aş dori să fac câteva comentarii vizavi de cele petrecute la Odorheiul Secuiesc localitate ce se află pe teritoriu Românesc. Vă rog din suflet încercați să nu luați ca şi exemplu acest comportament jalnic de nesimțire şi aroganță de a nu răspunde în limba Romånă celor ce vă întreabă ceva în Română. Nu uitați că nu suntem buricul pământului, nu suntem majoritari. Şi dacă am fi, nu cred că este cazul să ne comportăm ca nişte sălbatici. Nu face decât sa crească sentimentul de ură la adresa Etnicilor Maghiari. Ador limba țării în care m-am născut chiar dacă sunt şi vorbitor de Limbă Maghiară.

Eu propun să îi respectăm frații noştrii Români dacă dorim să trăim în pace şi armonie alături de ei. În fond şi la urma urmei aparținem cu toții acestui popor indiferent de limba pe care o vorbim.
România. Te iubesc”

 

loading...